Čokoládový pudink

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 162 g smetany
  • ½ vanilkového lusku
  • 110 g nasekané hořké čokolády
  • 1 žloutek
  • 10 g másla

Postup:

Smetanu krátce táhněte s vyškrábaným vanilkovým luskem a semínky. Odstavte, přeceďte na čokoládu a gumovou stěrkou vytvořte hladkou hmotu, do které opět stěrkou dohladka vmíchejte žloutek a následně máslo.

Nalijte do skleniček, ve kterých pudink budete servírovat, nebo do misky a nechte zatuhnout v lednici.

Poznámky:

Použijte suroviny pokojové teploty. Z misky můžete vykrajovat noky horkou lžící.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.