Celerová polévka s čedarem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Casserol Pavla Kyzra.
Suroviny:
3 lžíce másla
3 cibule
500 g brambor
750 g celeru
1 l drůbežího vývaru
4 lístky šalvěje + na ozdobu
2 hobliny citronové kůry
strouhaný čedar
Postup:
1. Na 3 lžících másla opečte 3 najemno nakrájené cibule do sklovata.
2. Přidejte 500 g brambor nakrájených na kostky, 750 g celeru nakrájeného také na kostky nebo nahrubo nastrouhaného, 1 l drůbežího vývaru, 4 lístky šalvěje a 2 hobliny citronové kůry.
3. Vařte 30 minut doměkka. Odstraňte citronovou kůru a šalvěj. Promíchejte, aby se brambory rozpadly.
4. Před podáváním vmíchejte strouhaný čedar a ozdobte lístky nasekané čerstvé šalvěje.
Poznámka:
Než přidáte čedar, můžete brambory a celer v polévce i rozmixovat, záleží dle chuti.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.