Fenyklový salát s jablky a uzenou makrelou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka
Suroviny - 2 porce:
- 1 středně velký fenykl
- 1 větší jablko
- 1 uzená makrela
- 1 citrón
- 3 lžíce extra virgine olivového oleje
- sůl
- pepř
- Fenykl nakrájíme na velmi slabé plátky a dáme na chvíli do studené vody s ledem
- Jablko oloupeme, očistíme a nakrájíme na jemné nudličky
- Fenykl a jablka smícháme a zakapeme citrónovou šťávou a olivovým olejem
- Vše ochutíme pepřem a solí
- Uzenou makrelu stáhneme z kůže, vykostíme a natrháme na menší kousky
- Vmícháme do salátu
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.