Studená okurková polévka

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.

Suroviny - 2 porce:

  • Čerstvé okurky - 2 ks 
  • Kuřecí vývar -  2 hrnečky 
  • Zakysaná smetana nebo jogurt - 1 hrneček 
  • Jemně nasekaná máta - 1 člž.
  • Čerstvý kopr - 2 plž.
  • Česnek - 2 stroužky 
  • Sůl
  • Bílý mletý pepř
  • Bílý toastový chléb - 4 plátky 
  • Máslo na opečení krutonků - 150 g

Příprava:

  • Okurky omyjeme, odřízneme tvrdé konce a spolu s vývarem umixujeme v mixéru
  • Přecedíme, přidáme česnek, bylinky a na konec zakysanou smetanu nebo jogurt
  • Ochutíme solí, pepřem a případně několika kapkami citrónu
  • Podáváme s kostičkami bílého chleba osmaženého na másle
autor: Denisa Jeřábková