Studená okurková polévka
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.
Suroviny - 2 porce:
- Čerstvé okurky - 2 ks
- Kuřecí vývar - 2 hrnečky
- Zakysaná smetana nebo jogurt - 1 hrneček
- Jemně nasekaná máta - 1 člž.
- Čerstvý kopr - 2 plž.
- Česnek - 2 stroužky
- Sůl
- Bílý mletý pepř
- Bílý toastový chléb - 4 plátky
- Máslo na opečení krutonků - 150 g
Příprava:
- Okurky omyjeme, odřízneme tvrdé konce a spolu s vývarem umixujeme v mixéru
- Přecedíme, přidáme česnek, bylinky a na konec zakysanou smetanu nebo jogurt
- Ochutíme solí, pepřem a případně několika kapkami citrónu
- Podáváme s kostičkami bílého chleba osmaženého na másle
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka