Mořský vlk na jarní cibulce
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.
Suroviny - 2 porce:
- Čerstvý mořský vlk - 1 ks
- Sezamový olej - 3 plž.
- Bílé víno - 1 hrneček
- Jarní cibulka - 1 svazek
- Koriandr - 1 hrneček
- Sojová omáčka - 3 plž.
- Nudličky nakrájeného čerstvého zázvoru - 1 hrneček
- Studená voda - 2 hrnečky
Příprava:
- Vykuchaného a šupin zbaveného mořského vlka osolíme a opepříme
- Alobal pomažeme rukou namočenou v sezamovém oleji a na alobal naklademe silnější světlou část asi dvou kusů jarní cibulky a rybu na ně položíme
- Rybu polijeme bílým vínem a okraje alobalu přehneme přes rybu
- Pevně uzavřeme okraje a zabalenou rybu pečeme při 200°C asi 15 minut
- Nudličky zázvoru dáme vařit do vody a krátce povaříme
- Necháme chvilku stát a mezi tím si nakrájíme zbytek cibulky na šikmé plátky a promícháme je ve vlažné zázvorové vodě
- Upečenou rybu vyndáme z trouby a rozbalíme alobal
- Nožem oddělíme filátka upečené ryby od kostry a hlavy a položíme na talíř
- Navrch ryby položíme nakrájenou a zázvorem ochucenou cibulku
- Posypeme koriandrem a přelijeme sojovou omáčkou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.