Zeleninové pickles

Recept pro dnešní den. Šéfkuchař Buddha-Baru Tomáš Stehlík.

Suroviny:

  • 1 Malá hlávka zelí
  • 2 Velké mrkve
  • Sůl - 1 plž.
  • Kmín- 1 člž.
Příprava:

  • Hlávku zelí a mrkev nakrájíme na jemné nudličky a okořeníme solí a kmínem
  • Vše důkladně promícháme a umačkáme pěstí, dokud zelí nezvláční a nepustí štávu
  • Pak zeleninu vložíme do porcelánové nádoby a zatěžkáme třeba talířem, který zatížíme tak, aby zelí zůstalo po celou dobu odpočinku potopené ve vlastní šťávě
  • Necháme v pokojové teplotě (nikoliv v teple) po dobu tří až čtyř dnů kvasit
  • Po čtyřech dnech přendáme pickles do uzavíratelné nádoby, nebo zavařovací sklenice a uchováváme v lednici bez větších problémů klidně celý měsíc
  • Lze  použít dýni, lilek, cukety, okurky atd.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.