Kuřecí prsa na hořčici se zeleným pepřem a provensálským kořením
Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - úterý 10. října
Suroviny: 60 dkg kuřecích prsíček, 1 lžíce oleje, 10 dkg americké či anglické slaniny, 1 lžíce zeleného nakládaného pepře, 1 lžička provensálského koření jako směsi, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 dcl šlehačky, sůl, bílý pepř
Postup: Prsíčka naklepeme a nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Při obracení přihodíme na nudličky nakrájenou slaninu a lehce vyškvaříme. Přidáme zelený pepř, hořčici, zprudka opečeme, pocukrujeme kořením a zalijeme šlehačkou. Nevaříme, jen prohříváme. Výborná příloha je rýže.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.