Kuřecí prsa na hořčici se zeleným pepřem a provensálským kořením

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - úterý 10. října

Suroviny: 60 dkg kuřecích prsíček, 1 lžíce oleje, 10 dkg americké či anglické slaniny, 1 lžíce zeleného nakládaného pepře, 1 lžička provensálského koření jako směsi, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 dcl šlehačky, sůl, bílý pepř

Postup: Prsíčka naklepeme a nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Při obracení přihodíme na nudličky nakrájenou slaninu a lehce vyškvaříme. Přidáme zelený pepř, hořčici, zprudka opečeme, pocukrujeme kořením a zalijeme šlehačkou. Nevaříme, jen prohříváme. Výborná příloha je rýže.