Konfitované jehněčí kolínko

Recept ke 107. dílu pořadu Dobrou chuť. Šéfkuchař David Šašek.

Ingredience:
  • 2 jehněčí kolínka
  • 2 menší mrkve
  • 1 kořenovou petržel
  • 1/4 celeru
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2-3 větvičky tymiánu
  • rajčatový protlak

Postup:
  • Maso nasolíme, napepříme. Opečeme ze všech stran.
  • Přidáme kořenovou zeleninu, restujeme na slabším plameni.
  • Přihodíme cibuli, oloupaný nakrájený česnek, protlak, zastříkneme červeným vínem.
  • Zalijeme vodou (vývarem) a přivedeme k varu. Přidáme větvičky tymiánu.
  • Konfitujeme v troubě předehřáté na 100 stupňů Celsia 8-9 hodin (po třech hodinách otočíme).