Cuketový guláš na pivě
Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - středa 27. září
Suroviny: 1 kg mladých cuket, 1 větší cibule, 3 lžíce oleje, 3 stroužky drceného česneku, 1 lžička mleté červené papriky, 4 lžíce světlého piva, 1/4 litru vývaru nebo bujonová kostka, 2 dcl šlehačky, 2 lžíce kečupu nebo loupaných rajčat, pepř, sůl, 1 syrový brambor na zahuštění
Postup: Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na hranolky nakrájenou cuketu, posypeme červenou paprikou, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Zalijeme pivem a vývarem, ochutíme kečupem nebo rajčaty. Dusíme 15 - 20 minut, zahustíme na jemno nastrouhaným bramborem. Asi dalších 15 minut povaříme, nakonec zahustíme šlehačkou. Na talíři můžeme zdobit zelenou petrželkou a podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.