Kuřecí salát s broskví
Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - pátek 29. září
Suroviny: konzerva loupaných broskví, 1 pečené nebo vařené kuřecí stehno, plátek syrového celeru, 1 jablko, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, bílý pepř, 2 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu
Postup: Z broskví slijeme šťávu a necháme je dobře okapat. Kuřecí maso stáhneme z kůže, nesekáme na jemno, osolíme, opepříme, přidáme na jemno nastrouhaný celer a na nudličky nakrájené jablko. Zakapeme citrónovou šťávou a přidáme majonézu nebo jogurt. Lehce promícháme. Směsí plníme půlky broskví, kterým seřízneme spodek, aby nám na talíři dobře stály. Zdobíme snítkou petrželky a podáváme dobře vychlazené. Podáváme s opečeným toastem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka