Jablková kuřecí prsa - tzv. falešná svíčková
Vaříme s Romanem Hadrbolcem, prvním Celebrity šéfkuchařem České republiky, který vařil mnoha hollywoodským celebritám a osobnostem. Dnes je to recept, který Roman Hadrbolec připravoval pro Lou Adlera.
Suroviny (pro 4 osoby): 4 kuřecí prsa (očištěná), 3 jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nahrubo nastrouhaná), 8 lžiček kari (2 lžičky na jedno kuřecí prso), 3 lžíce sádla, 1 cibule (oloupaná a drobně nakrájená), 1 smetana ke šlehání, 3 lžíce zakysané smetany, 2 lžičky soli, 1 lžička černého pepře (mletého)
Postup: V hluboké pánvi na rozehřátém sádle zpěníme cibuli (3 minuty), přidáme osolená, opepřená a kari kořením okořeněná kuřecí prsa a po obou stranách je osmahneme (asi 5 - 8 minut na jedné straně). Hotová prsa vytáhneme stranou a do pánve vložíme nastrouhaná jablka, osolíme je, přikryjeme poklicí a za mírné teploty je dusíme 10 - 15 min. Pokud jsou jablka málo šťavnatá, můžeme k nim přilít 1/4 hrnku vody. Pak odstavíme pánev z plotny. Podušená jablka zalijeme šlehačkou, zakysanou smetanou a vše rozmixujeme ručním mixérem. Vrátíme zpátky na plotnu, přidáme kuřecí prsa a za stálého míchání necháme projít varem (3 minuty). Podáváme s dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.