Preclíky s rumem
Od pondělí 4. prosince celý týden budeme v rubrice Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně péci cukroví, a to podle receptů našich posluchačů.
Suroviny (cca 50 preclíků): 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek, špetka soli, 1 lžíce rumu, 200 g másla, mouka na vyválení, na polevu: 1 bílek, 1 lžíce rumu, 150 g moučkového cukru
Postup: Hladkou mouku a moučkový cukr prosijte na pracovní desce. Uprostřed udělejte důlek, rozklepněte do něj žloutek, osolte a přidejte rum. Máslo rozsekejte do mouky a rychle uhněťte z okrajů směrem dovnitř. Udělejte kouli a nechte přikryté v chladu odpočinout asi 60 minut. Poté těsto znovu krátce propracujte, utvořte válec, z něj odkrajujte malé kousky a z nich formujte malé preclíčky. Položte je na pomaštěný plech a pečte na 170 stupňů asi 10 minut. Po upečení by měly mít světlou barvu, z plechu sundávejte opatrně nožem. Na polevu všechny ingredience smíchejte, vytvořte bílou polevu a do té preclíky namáčejte. Nechte uschnout.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka