Králík v alobalu

Vaříme s Karinou Havlů - pórek na 160 způsobů.

Suroviny: 4 králičí stehna, 1 pórek, 1 velká zelená paprika, 4 středně velká rajčata, 3 stroužky česneku, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky sýra, hrst čerstvé bazalky nebo lžička sušené, 1 lžička koření na králičí maso, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup: Králičí stehna položíme na větší čtverec potřený olejem, posypeme kořením, posolíme a popepříme. Stehna obložíme na kolečka pokrájenou bílou částí pórku, na nudličky nakrájenou paprikou, plátky rajčat, jemně nasekaným česnekem, drobně nakrájenou bazalkou, poklademe plátky slaniny a sýra. Alobaly pečlivě zabalíme, aby nevytekla šťáva, zapékáme v rozehřáté troubě asi 45 - 60 minut. Po vyjmutí z alobalu posypeme jemně nasekanou zelenou částí pórku. Podáváme s pečenými brambory, hranolkami nebo zeleninovým salátem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.