Zasněžené kotlety

Vaříme s Jiřím Prchalem - doma chutná nejlépe!!!

Suroviny: 4 vepřové kotlety (plátky z krkovičky) zhruba po 150 g, celkem 200 g salámu dvou druhů (osvědčil se šunkový či gothaj a vysočina či poličan), 3 - 4 lžíce nadrobno nakrájené cibule, 120 g eidamu, 5 hrstek strouhanky, 5 plátků másla, zhruba 1,5 dl světlého piva, 0,5 dl studené vody nebo vývaru, sůl, 3 - 4 střední stroužky česneku, sójová omáčka

Postup: Kotlety naklepeme, posolíme, potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst strouhanky a plátek másla. Pečeme v troubě na plechu podlité pivem asi hodinu, půl hodiny zakryté alobalem.