Vepřové na kmíně

Vaříme podle receptů, které připravil Jakub Kořínek.

Suroviny: 500 g vepřová plec, 2 lžíce sádla, 1 ks cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu

Postup: Maso dobře omyjeme a nakrájíme na malé plátky nebo na kostky, osolíme je, opepříme a posypeme kmínem. Sádlo rozpálíme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vhodíme připravené maso a opečeme ho po všech stranách. Pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. V tlakovém hrnci se doba dušení zkracuje asi na 20 minut. Měkké maso vyjmeme nebo shrneme ke straně nádoby, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a kmínem a dobře promícháme s masem. Hotové vepřové maso na kmíně podáváme nejlépe s kolínky.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.