Vepřové kotlety s barbecue omáčkou
Recepty k 41. dílu pořadu Dobrou chuť. Šéfkuchař David Šašek.
Ingredience:
- 10 ks á 150g vepřových kotlet
- 1/4 svazku čerstvého rozmarýnu
- 150g ostré dijónské hořčice
- 150g bílého jogurtu (holandia, bio)
- Sůl dle chuti (10g)
- Čerstvě mletý černý pepř
- 3 stroužky česneku (ČR, Bio)
Postup:
Smícháme hořčici s jogurtem, solí, pepřem a utřeným česnekem. Ze stonku otrháme lístky rozmarýnu a posekáme nahrubo a taktéž přidáme do marinády. Marináda nám po ochutnání musí připadat příliš slaná, aby bylo výsledné maso dobře ochucené. Poté namáčíme maso kus po kusu do marinády, prsty ještě lehce pomačkáme a skládáme po vrstvách do plastového kontejneru s víčkem. Když marináda zbude, nalijeme ji ještě na poslední vrstvu masa. Marinujeme v lednici maximálně tři dny při teplotě +4C°.
Ingredience:
- 300g očištěných, jablka
- 1 ks broskve
- 1 ks rajče
- 100g protlaku
- vinný ocet (cca 40ml - záleží na kyselosti jablek)
- 1/2 ks čerstvá chilli paprička
- 20 ml Worcester
- sůl dle chuti
Postup
Všechny ingredience vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Zhruba po 20 minutách vše umixujeme ponorným mixérem a ještě velice krátce povaříme. Odstavíme, přepasírujeme přes jemné síto, necháme vychladnout a podáváme. Nejlépe se tato omáčka doplní s variací grilovaných mas a staeků.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.