Čokoládový pudink

Recept k 55. dílu pořadu Dobrou chuť...

Ingredience:
- 160 g smetany
- 1/2 vanilkového lusku
- 110 g nasekané hořké čokolády
- 1 žloutek
- 10 g másla

Postup:
1. Smetanu krátce táhněte s vyškrábaným vanilkovým luskem a semínky.
2. Odstavte, přeceďte na čokoládu a gumovou stěrkou vytvořte hladkou hmotu, do které opět stěrkou do hladka vmíchejte žloutek a následně máslo.
3. Nalijte do skleniček ve kterých budete servírovat, nebo do misky a nechte zatuhnout v lednici.

Poznámka:
- použijte suroviny pokojové teploty
- z misky můžete vykrajovat noky horkou lžící

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.