Jáhly - základní recept (jak na ně...)
Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - čtvrtek 16. listopadu. Až do 25. listopadu budeme opět vařit podle Biokuchařky Hanky Zemanové. Naučí nás, jak zařazovat do jídelníčku biopotraviny. Ukáže nám, že biojídlo může být zdravé i chutné pro celou rodinu. Důraz je kladen na to, aby potraviny, které v receptech použijete, byly běžně dostupné.
Jáhly nejprve dobře properte ve vodě, promněte rukama. Doporučujeme vybírat jáhly čerstvé, v dobré kvalitě, nejlépe v biopotravinách. Na jeden díl jáhel použijeme necelé dva díly vody. Přivedeme k varu, osolíme špetkou mořské soli, stáhneme na minimum, přiklopíme pokličkou a vaříme asi 15 minut. Během vaření nemíchejte, nepřipálí se. Necháme dojít pod pokličkou asi 5 minut. Na skus by měly být měkké.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.