Omeleta se švestkovými povidly
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 2 vejce
- 1 lžička mouky
- švestková povidla
- cukr na posypání
Postup:
Z bílků našleháme tuhý sníh. Pak do něho zamícháme žloutky i mouku. Těsto vlijeme na menší pánev s rozpuštěným máslem a strčíme asi na 5 minut do trouby. Omeletu neobracíme a rychle upečeme. Pak ji pomažeme povidly, v půli překlopíme, pocukrujeme a ihned neseme na stůl.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.