Ovoce s bulgurem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 150 g bulguru
  • 0,4 l mléka
  • 1 lžíce oleje nebo másla
  • sůl
  • 2 banány
  • 2 pomeranče
  • 1 jablko
  • 2 kiwi
  • 1 hrozen vína
  • směs sušeného ovoce a oříšků
  • rozinky
  • citrónová šťáva
  • cukr
  • 1 smetana ke šlehání

Postup:

  • Na pánev dáme bulgur s osoleným mlékem, přidáme lžíci cukru a máslo
  • Na mírném ohni vaříme 10 minut, vypneme plamen a 10 minut necháme ještě přikryté
  • Pak dobře promícháme a odkryté necháme vychladnout
  • Ovoce nakrájíme na plátky, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozinky a oříšky a dobře promícháme
  • Šlehačku vyšleháme, osladíme a zamícháme do ovoce
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.