Pečená žebra

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.

Ingredience:

  • Vepřová žebírka z pečeně nebo boku - 2 kg
  • Tomatová šťáva - 0,3 l
  • Česnek - 10 stroužků
  • Cibule - 0,1 kg 
  • Francouzská hrubozrnná hořčice -  0,1 kg
  • Krupicový cukr -  0,05 kg
  • Světlé pivo -  0,1 l
  • Sůl
  • Hrubý pepř

Postup:

  • Cibuli a česnek nasekáme najemno, přidáme tomatovou šťávu, hořčici, pivo a koření
  • Vymícháme  marinádu, do které vložíme žebírka a necháme nejlépe přes noc marinovat
  • Marinovaná žebírka přendáme na plech a pečeme 60 minut při 150 stupních zakrýté a dopékáme odkryté 30 minut při 170 stupních
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.