Pečenáče z kapra
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Kapr kuchaný, škrábaný - 1 ks cca 2 kg
- Mouka - 50 g
- Vejce - 5 ks
- Strouhanka - 250 g
- Olej na smažení - 3 dl
- Ocet - 1 l
- Voda - 2 dl
- Mrkev - 100 g
- Cibule - 100 g
- Sůl
- Celý pepř
Postup:
- Kapra očistíme od hlavy, páteře a žeber.
- Nakrájíme na řízky, osolíme a obalíme v trojobalu.
- Usmažíme doměkka.
- V hrnci svaříme vodu s octem, pár kuličkami pepře a zeleninou.
- Až kapr i nálev vychladnou, kapra zalijeme a necháme alespoň 3 dny uležet.
- Podáváme s cibulí a čerstvým chlebem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.