Pečené brambory plněné bylinkovým creme fraiche
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.
Suroviny - 2 porce:
- Brambory - 10 ks
- Alobal
- Creme fraiche nebo zakysaná smetana - 2 hrnečky
- Nasekaná pažitka - 2 plž.
- Nasekaný kopr - 1 plž.
- Česnek - 2 stroužky
- Sůl
- Mletý bílý pepř
Pečení brambor:
- Omyté brambory zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C
- Pečeme dle velikosti cca 90 minut
Smetana:
- Creme fraiche nebo ztakysanou smetanu, smícháme s bylinkami a česnekem
- Ochutíme solí a pepřem
- Horké upečené brambory vyndáme z trouby a alobal uprostřed podélně rozřízneme a konce zmáčkneme proti sobě
- Brambora se nám na řezu rozevře a do vznilké štěrbiny dáme lžičku bylinkového creme fraiche
- Navrch můžeme dát lžičku kaviáru
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.