Pečené brambory plněné bylinkovým creme fraiche

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.

Suroviny - 2 porce:

  • Brambory - 10 ks
  • Alobal
  • Creme fraiche nebo zakysaná smetana - 2 hrnečky
  • Nasekaná pažitka - 2 plž.
  • Nasekaný kopr - 1 plž.
  • Česnek - 2 stroužky 
  • Sůl
  • Mletý bílý pepř
Příprava:

Pečení brambor:

  • Omyté brambory zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C
  • Pečeme dle velikosti cca 90 minut

Smetana:

  • Creme fraiche nebo ztakysanou smetanu, smícháme s bylinkami a česnekem
  • Ochutíme solí a pepřem
  • Horké upečené brambory vyndáme z trouby a alobal uprostřed podélně rozřízneme a konce zmáčkneme proti sobě
  • Brambora se nám na řezu rozevře a do vznilké štěrbiny dáme lžičku bylinkového creme fraiche
  • Navrch můžeme dát lžičku kaviáru
autor: Denisa Jeřábková