Pečené chobotničky

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse

Ingredience:

  • 700 g brambor
  • malé chobotničky
  • cibule
  • pepř
  • olivový olej
  • sůl

Postup:

  • Chobotničky opláchneme a na 5 minut vložíme do vroucí vody
  • Oškrábeme brambory, nakrájíme je na měsíčky a vložíme na dno pekáče
  • Oloupeme cibuli, nakrájíme na kolečka a proložíme s ní brambory
  • Brambory a cibuli v pekáči zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme
  • Na pokrájené brambory a cibuli poklademe krátce povařené chobotničky a pečeme při teplotě 220 °C asi 30 minut
  • Pak chobotničky otočíme a pečeme ještě 20 minut
autor: Denisa Jeřábková