Pečené chobotničky
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 700 g brambor
- malé chobotničky
- cibule
- pepř
- olivový olej
- sůl
Postup:
- Chobotničky opláchneme a na 5 minut vložíme do vroucí vody
- Oškrábeme brambory, nakrájíme je na měsíčky a vložíme na dno pekáče
- Oloupeme cibuli, nakrájíme na kolečka a proložíme s ní brambory
- Brambory a cibuli v pekáči zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme
- Na pokrájené brambory a cibuli poklademe krátce povařené chobotničky a pečeme při teplotě 220 °C asi 30 minut
- Pak chobotničky otočíme a pečeme ještě 20 minut
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.