Pečené zelníky
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Kysané zelí 200 g
- Škvarky 50 g
- Polohrubá mouka 500 g
- Voda 3 dcl
- Cukr
- Droždí 1 ks
- Vejce 1 ks
- Sádlo 20 g
- Sůl
Postup:
Z droždí, vody a špetky cukru necháme na teple vzejít kvásek. Do misky nasypeme mouku a promícháme se solí. Přidáme kvásek, zbylou vodu, vejce a dobře propracujeme ve vláčné, ale nelepivé těsto.
Na konec do těsta dobře zapracujeme škvarky, osušené kysané zelí a necháme pod utěrkou na teple nakynout. Asi po hodině těsto rozválíme na silnější plát a nožem či pizza rádlem rozkrájíme na bochánky. Ty poklademe na pečícím papírem vyložený plech a necháme ještě chvilku dokynout.
Potom potřeme rozpuštěným sádlem a dáme péct asi na 200 °C na 25 minut. Já je s oblibou ještě teplé zapíjím studeným mlékem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka