Pečený losos marinovaný v miso-limetkové marinádě
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Suroviny - 4 porce:
- 1 hrneček cukru krystal
- 1 hrneček vody
- 1 hrneček miso pasty (pasty z fermentovaných sojových bobů)
- šťáva z 1 limety
- 600 g filetů z lososa
Postup:
- Cukr a vodu přivedeme k varu a pomalu na střední plamen vaříme, dokud se nesvaří o třetinu
- Rozvar stáhneme z ohně a po vystydnutí přimícháme miso pastu a limetkovou šťávu
- Marinádu natřeme na jednotlivé porce ryb a necháme asi 8 hodin marinovat
- Rybu pečeme na 220 stupňů asi 8 minut
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.