Pikantní cizrnová polévka
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 papriková klobása
- 1,5 l vývaru
- 3 konzervy cizrny v nálevu
- 3 cibule
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- 1 feferonka
- sůl
- mletý černý pepř
- světlá jíška
- 5 lžic oleje
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno
- V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a paprikovou klobásu nakrájenou na kostičky a smažíme dozlatova
- Mezitím si otevřeme všechny plechovky cizrny, dvě vlijeme do mixéru a přidáme nálev z třetí konzervy
- Vše společně rozmixujeme, třetí konzervu odložíme stranou
- Do základu vmícháme papriku a ihned zalijeme vývarem
- Přilijeme rozmixovanou cizrnu a přivedeme k varu
- Cizrnovouvou polévku podle potřeby zahustíme hotovou sypkou jíškou
- Chvilku provaříme a přidáme koření, sůl, mletý pepř, majoránku a prolisovaný česnek
- Podle chuti můžeme přidat feferonku
- Nakonec přidáme celou cizrnu a polévku přivedeme k varu
- Podáváme s čerstvým pečivem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.