Pikantní kuřecí polévka

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1 kuře
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • špetka zázvoru, kurkumy a koriandru
  • 1 bobkový list
  • ½ citronu
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 4 brambory 

Postup:

Uvařené kuře obereme a maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli, česnek, zázvor, kurkumu, koriandr a bobkový list utlučeme v hmoždíři. Směs osmahneme na oleji s kuřecím masem. Zalijeme vývarem z kuřete a povaříme. Dochutíme solí a citrónovou šťávou.

Vejce uvaříme natvrdo. Brambory nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na oleji dozlatova. Do polévkového talíře dáme porci plátků vajec a brambor a přelijeme vývarem.

autor: Denisa Jeřábková