Pivní bůček s černým pivem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1 kg libovějšího bůčku
  • 1 černé pivo
  • 15 stroužků česneku
  • 5 kuliček černého pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mleté papriky,
  • ½ lžičky mletého chilli
  • 5 lžic worcestru

Postup:

Bůček uvaříme s pivem, česnekem, celým pepřem a bobkovým listem doměkka. Ze zbytku koření si připravíme kašičku, teplý bůček potřeme směsí a zabalíme do alobalu. Necháme 3 dny proležet v chladu.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.