Polévka z fazolových lusků
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 0,4 kg mražených fazolových lusků
- 0,05l oleje
- 0,05 kg hladké mouky
- 0,3 l šlehačky
- sůl a pepř
Postup:
Z oleje a mouky si vyrobíme v hrnci světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem (asi 1l). Necháme zavařit a přidáme překrájené fazolové lusky. Vaříme 10 minut a přidáme šlehačku, osolíme, opepříme. Na talíři můžeme podávat s osmaženou houstičkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.