Polévka z hovězí oháňky s červeným kari
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- Hovězí oháňka 1 kg
- Voda 5 l
- Cibule 1 ks
- Thajská červená kari pasta 1 lžíce
- Čínské zelí
- Naťová cibulka
- Nať koriandru
- Celý černý pepř
- Sůl
Postup:
- V hrnci, který máme připravený na vývar, rozmícháme kari pastu na střední teplotu, jen aby se rozvoněla.
- Zalijeme studenou vodou a vložíme na několik kusů rozdělenou oháňku, cibuli krájenou na plátky, pepř a jemně osolíme.
- Jen zvolna několik hodin vaříme, dokud maso na oháňce nezměkne.
- Poté ho vyndáme, obereme z kostí a vrátíme do polévky.
- Jen krátce zavaříme a dosolíme.
- Při podávání do polévky přidáváme sekané čínské zelí, koriandr a naťovou cibulku.
Poznámka:
- Červená kari pasta je pasta z thajských chilli papriček, proto vzhledem k její pikantnosti regulujte její množství dle vlastní chuti. Oháňka se do měkka vaří dlouho, proto i je na čtyři porce potřeba hodně vody.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka