Polévka z mladého špenátu s pošírovným vejcem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience - 2 porce:

  • 250 g čerstvého mladého špenátu dobře propraného
  • 2 stroužky česneku nasekáného najemno
  • 1 střední šalotka nakrájená najemno
  • 0,4 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 3 plž. olivového oleje
  • sůl a pepř
  • muškátový oříšek
  • 1plž. studeného másla
  • 1 pošírované vejce

Postup:

  • V rendlíku ohřejeme olej a zpěníme česnek se šalotkou.
  • Pak přidáme propraný špenát a krátce zarestujeme. Následně zalijeme vývarem nebo vodou. 
  • Necháme přejít varem, přidáme na zjemnění máslo a rozmixujeme dohladka.
  • Ochutíme solí, okořeníme muškátem a pepřem.
  • Podáváme s pošírovaným vejcem.
  • Extra můžeme podávat s česnekovými krutóny.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.