Polévka z mladého špenátu s pošírovným vejcem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience - 2 porce:
- 250 g čerstvého mladého špenátu dobře propraného
- 2 stroužky česneku nasekáného najemno
- 1 střední šalotka nakrájená najemno
- 0,4 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 3 plž. olivového oleje
- sůl a pepř
- muškátový oříšek
- 1plž. studeného másla
- 1 pošírované vejce
Postup:
- V rendlíku ohřejeme olej a zpěníme česnek se šalotkou.
- Pak přidáme propraný špenát a krátce zarestujeme. Následně zalijeme vývarem nebo vodou.
- Necháme přejít varem, přidáme na zjemnění máslo a rozmixujeme dohladka.
- Ochutíme solí, okořeníme muškátem a pepřem.
- Podáváme s pošírovaným vejcem.
- Extra můžeme podávat s česnekovými krutóny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.