Pomazánka z kozího sýra a avokáda
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Casserol Pavla Kyzra.
Suroviny:
2 ks avokáda
kůra a šťáva z 1 limetky
100 g čerstvého měkkého kozího sýra
2 lžíce majonézy
sůl
čerstvě namletý černý pepř
3 lžíce čerstvého koriandru
1/4 hrnku kuřecího vývaru
2 lžičky želatiny v prášku
1 velký vaječný bílek
Postup:
1. Dužinu avokád lžící vydlabejte do mísy mixéru. Přidejte limetovou kůru a šťávu, kozí sýr a majonézu. Mixujte do hladké hmoty, ochuťte solí a pepřem a vmíchejte čerstvý jemně nasekaný koriandr.
2. V malém hrnci ohřejte vývar, vmíchejte želatinu, dokud se nerozpustí. Všlehejte roztok do avokádové směsi.
3. V míse vyšlehejte bílek dotuha a pomalu vmíchejte do připravené směsi.
4. Pomazánku rozdělte do čtyř servírovacích misek nebo jedné servírovací mísy, přikryjte fólií a dejte do lednice, aby se chutě spojily. Ozdobte koriandrem a podávejte s toustem nebo chlebem, podle své chuti.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.