Pošírovaný mořský vlk

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 4 filety mořského vlka (ze dvou ryb velikosti 400 až 600 g, bez šupin s 3 x příčně naříznutou kůží)
  • 40 g mrkve na plátky
  • 40 g celeru na plátky
  • 40 g pórku na plátky
  • 1 malá šalotka na plátky
  • 2 bobkové listy
  • 2 větvičky tymiánu
  • cca 750 ml vody
  • sůl

Postup:

Zeleninu, koření a vodu vložíme do širšího hrnce. Přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum, osolíme dle chuti a vložíme rybí filátka kůží nahoru. Ryba by měla být potopená, nebo téměř potopená.

Pošírujeme asi 10 minut a pak můžeme podávat. Při podávání lehce posypeme kvalitní mořskou solí (typu Maldon, Fleur de Sel atd.).

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.