Pouštět na party přednahraný set? Neuměl bych to, falšoval bych to blbě, směje se DJ NobodyListen

3. prosinec 2022

Hudbě se začal Jakub Strach aktivně věnovat už ve čtrnácti letech, tehdy si také zvolil jméno NobodyListen. Dnes patří mezi nejvyhledávanější DJs, věnuje se hudební produkci a stojí za konceptem party Addict.

„Říkal jsem si, že nechci dělat party v klubech, protože to se hrozně rychle okouká. Ale budu hledat různý prostory a tam si ty kluby budeme stavět.“ Projekt Addict pozval lidi do garáží, továrny nebo hokejové haly. Netradičních míst ale ubývá.

„Je to strašně složitý, tam už se musí řešit spousta věcí, hlavně bezpečnost. Objevili jsme nádhernou halu přímo v centru Prahy, v podstatě v Holešovicích, ale pak jsme zjistili, že pod tou celou halou je podkopaná obrovská díra. A když vám skáče třeba čtyři tisíce lidí ve stejnou dobu, tak to je několikatunová zátěž.“

DJ NobodyListen

Jako DJ má začátek svého setu vždy připravený, pak už přichází improvizace. „Většinou začínám na určitém tempu, postupně si tak jako vyšplhám nahoru, aby se to zrychlovalo a gradovalo, pak to na chvilku spadne, zahraju si trochu třeba složitější a pomalejší věci, cca ve třech čtvrtinách toho setu, a pak zase gradace nahoru.“

Naše party jsou živelné

Není výjimkou, že někteří jeho kolegové klidně odehrají přednahraný set. „Lidi z branže to podle mě poznají hned,“ komentuje to Jakub Strach. Sám prý nic takového nezkoušel, hraje vždy živě. „Já bych to falšoval tak blbě, že by to vypadalo ještě hůř,“ směje se.

Jako hosté k nám díky Jakubovi přijíždějí i zahraniční DJs, kteří jsou nadšeni z toho, jaký jsme party národ.

NobodyListen

„Naše party jsou fakt hodně živelný. Lidi jsou zvyklí tancovat a skákat do rána. Jsou tam od deseti večer nastoupený, v pět ráno zavíráme a tam je 1 500 lidí a jsou úplně rozjuchaný. Ti vystupující pak říkají, že nic takovýho dlouho nezažili.“

Co v jeho setu nikdy neuslyšíte? Jak vznikl pseudonym NobodyListen? Proč byla na první party Addict tma? A jaký je jeho sen? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lenka Vahalová ,

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.