Pstruh v papilotu

Recept k 48. dílu pořadu Dobrou chuť...

Ingredince:
- 1 ks pstruh (cca 250-300 g)
- 5 plátků cukety
- 5 plátků brambory
- 5 plátků cibule
- 3 třešňová rajčátka
- 20 g jihočeského másla
- Sůl, pepř a kmín celý dle vlastní chuti

Postup:
1. pstruha třikrát šikmo nařízneme v rozestupech cca 4 cm po obou stranách
2. řádně okořeníme, do dutiny břišní vložíme svazeček listové petržele a kousek studeného másla
3. cca 3 mm široké plátky zelenin naskládáme střídavě do řady na pečící papír, tak aby se ze dvou třetin překrývali a také dobře okořeníme
4. předehřejeme troubu na 200°C
5. pstruha položíme na připravenou zeleninu, přehneme papír a konce opětovným přehýbáním dobře uzavřeme
6. vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut
7. pak vyndáme, papír podélně nastřihneme a podáváme

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.