Quinoa
Vaříme s Jitkou Rákosníkovou podle knihy Polévky - 30 + 1 hřejivý recept.
Suroviny: 1 hrnek semínek quinoy nebo kuskusu, 1,2 l drůbežího nebo zeleninového vývaru, 1 velké vejce vidličkou rozšlehané, sůl a pepř na dochucení, na doplnění: sterilované kapie nebo pečené konzervované papriky, olivový olej, 2 až 3 stroužky česneku
Postup: Quinou nebo kuskus připravte podle návodu na obalu, obvykle je stačí namočit. Vývar v hrnci uveďte do varu, podle potřeby osolte a zavařte do něj quinou. Vypněte plamen a tenkým pramínkem vlijte rozšlehané vejce. Rozmíchejte vidličkou, aby vznikly jakési dlouhé provázky. K polévce podávejte papriky na proužky nebo kostičky, smíchané s česnekem a olejem. Každý si je může podle chuti do polévky přidat, je to nezvyklé, ale zajímavé. Můžete si je také položit na krajíce chleba a k polévce přikusovat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.