Rajčata plněná gorgonzolou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 150 g anglické slaniny
- 10 větších rajčat
- 100 g gorgonzoly
- olivový olej
Postup:
- Rajčata opláchneme vodou a odřízneme vršek
- Vnitřek vydlabeme, pokapeme olivovým olejem a naplníme sýrem gorgonzola, který jsme si nakrájeli na malé kostičky
- Rajčata s gorgonzolou obalíme v plátcích anglické slaniny a poskládáme na pekáč
- Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 200 °C
- Podáváme s vařenými bramborami
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.