Rajčata plněná gorgonzolou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 150 g anglické slaniny
  • 10 větších rajčat
  • 100 g gorgonzoly
  • olivový olej

Postup:

  • Rajčata opláchneme vodou a odřízneme vršek
  • Vnitřek vydlabeme, pokapeme olivovým olejem a naplníme sýrem gorgonzola, který jsme si nakrájeli na malé kostičky
  • Rajčata s gorgonzolou obalíme v plátcích anglické slaniny a poskládáme na pekáč
  • Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 200 °C
  • Podáváme s vařenými bramborami
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.