Rajčatový quiche
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Café Louvre Pavla Kyzra.
Ingredience - 6 porcí:
- 300 g hladké mouky
- 115 g másla
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 4 vejce
- 120 ml smetany na vaření
- 100 g sýru ricotta
- 50 g strouhaného parmazánu
- 1 lžička sušené bazalky
- 150 g cherry rajčátek
Postup:
- Z prosáté mouky, másla a špetky soli vypracujte drobivé těsto, do kterého po kapkách přidávejte studenou vodu. Hotové těsto by mělo být hladké a pevné.
- Zabalte ho do fólie a dejte vyhladit do ledničky na 30-40 minut.
- Mezitím předehřejte troubu na 180°C.
- Vychlazené těsto rozválejte na pomoučněném vále a válečkem přendejte do formy na koláč (o průměru 26 cm).
- Můžete také použít silikonový vál, na který pak jen formu položíte dnem vzhůru a otočíte. Těsto se samo krásně usadí.
- Potom ho prsty pořádně zatlačte do formy a propíchejte vidličkou.
- Navrch rozložte pečící papír, zasypte syrovými fazolemi, aby se vám těsto v průběhu pečení nenafukovalo.
- Dejte na 10 minut zapéct do trouby.
- Ve větší misce smíchejte vejce, smetanu, ricottu, parmazán, bazalku, sůl a pepř.
- Hmotu nalijte na předpečené těsto, poklaďte cherry rajčátky a dejte péct při 180°C na 40-50 minut.
- Quiche můžete podávat teplý i studený.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.