Ředkvičková polévka

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.

Suroviny - 2 porce:

  • Máslo - 1 plž.
  • Cibule - 1 ks
  • Mladé ředkvičkové lístky - 1 hrneček 
  • Ředkvičky - 1 svazek
  • Brambory- 2 ks
  • Zeleninový vývar - 3 hrnečky
  • Smetana 33% -  2 hrnečky 
  • Sůl
  • Čerstvě drcený černý pepř
  • Kerblík 

Příprava:

  • V hrnci orestujeme na másle cibuli
  • Když je cibule sklenatá, přidáme jemně pokrájené ředkvičky a necháme na mírném ohni změknout
  • Potom přihodíme omyté a okapané ředkvičkové listy a mícháme do zavadnutí (trvá to asi 4 minuty)
  • Přidáme brambory, zalijeme je horkým vývarem a vaříme asi 20 minut doměkka
  • Hrnec stáhneme z ohně a polévku rozmixujeme
  • Přes jemné síto zcedíme zpět do hrnce, vmícháme smetanu, ochutíme a převaříme
  • Zdobíme pokrájenými ředkvičkami, které jsme si dali na stranu, a kerblíkem
autor: Denisa Jeřábková