Roastbeef

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Suroviny - 5 porcí:

  • 1 kg očištěného nízkého roštěnce
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • 3 plž. dijonské hořčice
Příprava:

  • Očištěné maso svážeme provázkem, aby si udrželo tvar
  • Silně okořeníme solí, pepřem a potřeme olivovým olejem
  • Necháme přes noc marinovat
  • Namarinované maso opečeme na rozpálené pánvičce ze všech stran 
  • Po vyjmutí z pánve potřeme hořčicí
  • Troubu rozpálíme na 180°C a maso v ní pečeme dle velikosti a požadovaného stupně propečení 20-30 minut
  • Po upečení nacháme maso 10 minut odpočinout 
  • Podáváme například s domácí tatarkou a opečenými bramborami 

autor: Denisa Jeřábková