Roštěnky se zelenými fazolkami

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • Kvalitní hovězí roštěná - 4 plátky 
  • Máslo - 0,1 kg
  • Mražené fazolky - 0,25 kg
  • Vejce - 2 ks
  • Zelená petrželka
  • Mletý pepř
  • Sůl

Postup:

  • Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na poloviční dávce másla opečeme
  • Fazolky spaříme v horké vodě a na másle opečeme na pánvi, osolíme a upravíme na talíř, polijeme horkým máslem a posypeme natvrdo uvařenými posekanými vejci
  • Hotové roštěnky položíme k fazolkám a polijeme šťávou z opečeného masa
  • Jako přílohu podáváme opékané brambory posypané petrželkou
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.