Roštěnky se zelenými fazolkami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- Kvalitní hovězí roštěná - 4 plátky
- Máslo - 0,1 kg
- Mražené fazolky - 0,25 kg
- Vejce - 2 ks
- Zelená petrželka
- Mletý pepř
- Sůl
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na poloviční dávce másla opečeme
- Fazolky spaříme v horké vodě a na másle opečeme na pánvi, osolíme a upravíme na talíř, polijeme horkým máslem a posypeme natvrdo uvařenými posekanými vejci
- Hotové roštěnky položíme k fazolkám a polijeme šťávou z opečeného masa
- Jako přílohu podáváme opékané brambory posypané petrželkou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.