Rybí klobásy
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Kapr celý - 10 kg
- Vepřová střeva - 5 m
- Citrón - 3 ks
- Chilli paprička malá - 5 ks
- Koriandr nať - 100 g
- Mletý římský kmín - 10 g
- Sůl - 90 g
Postup:
- Kapry očistíme od šupin, vnitřností, hlavy, páteře a žeber. Zůstanou čisté filety.
- Polovinu z nich stáhneme z kůže. U druhé poloviny opečeme na kaprovi kůži do křupava.
- Opečenou kůži stáhneme a nakrájíme na kostky, kapří maso umeleme najemno.
- Smícháme, přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z citrónu, sůl, nadrobno pokrájenou papričku, sekanou nať koriandru a římský kmín.
- S trochou studené vody vymícháme do vláčné hmoty, která krásně pojí a nerozpadá se.
- Plníme do vepřových střev.
- Opékáme a konzumujeme.
Poznámky:
- Klobásy je výborné před opékáním přeudit za studena na bukovém či ovocném dřevu.
- Pro zjemnění je možné do klobás přidat i maso z dravých ryb, třeba pstruha nebo sivena.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.