Rybí polévka s kysaným zelím
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- Kapří hlava a odřezky z ryby nebo zbylé rybí maso
- 1 mrkev
- 1/2 menšího celeru
- 1 kořenová petržel
- 1 balíček kyselého zelí
- kmín
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- kuřecí vývar
- 4 celé pepře
- šlehačku dle chuti
Postup:
- Povaříme čistou kapří hlavu (bez očí) a máme-li odřezky, tak je přidáme.
- Dáme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), bobkový list, celý pepř s novým kořením.
- Mezitím co se rybí maso vaří, dáme proprané, vymačkané a pokrájené zelí také vařit s kmínem ve vývaru.
- Až je zelí uvařené, přilijeme k němu přecezený rybí vývar, zahustíme světlou jíškou, osolíme dle potřeby a zjemníme šlehačkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.