Salát z brambor a chobotnice

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse

Ingredience:

  • 1 kg chobotnice
  • 0,5 kg brambor
  • 2 červené cibule
  • 1 česnek
  • čerstvé bylinky
  • vinný ocet
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř 

Postup:

  • Očištěnou chobotnici uvaříme doměkka (asi 1,5 hodiny)
  • Ve druhém hrnci uvaříme brambory, slijeme, nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli a koření a nasekané bylinky
  • Nakonec zalijeme olejem a octem podle chuti, ale aby salát nebyl příliš kyselý
  • Uložíme do ledničky alespoň na hodinu
  • Podáváme s pečivem
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.