Salát z brambor a chobotnice
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 1 kg chobotnice
- 0,5 kg brambor
- 2 červené cibule
- 1 česnek
- čerstvé bylinky
- vinný ocet
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
- Očištěnou chobotnici uvaříme doměkka (asi 1,5 hodiny)
- Ve druhém hrnci uvaříme brambory, slijeme, nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli a koření a nasekané bylinky
- Nakonec zalijeme olejem a octem podle chuti, ale aby salát nebyl příliš kyselý
- Uložíme do ledničky alespoň na hodinu
- Podáváme s pečivem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.