Salát z bulguru s feta sýrem a rukolou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Pavla Kyzra.

Ingredience:

  • 1/2 hrnku neuvařeného bulguru
  • 1 hrnek vroucí vody malá hrst vlašských ořechů
  • 1 a 1/2 hrnku rukoly
  • 1/2 hrnku semínek granátového jablka (cca z 1/2 jablka)
  • 1 řapík celeru
  • feta sýr nebo kozí sýr

Na dresink:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce medu
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Ve velké míse zalijte bulgur vroucí vodou a nechte přiklopený cca 30 minut, dokud se všechna voda nevsákne.

Předehřejeme troubu na 175°C a ořechy necháme 10 až 12 minut péct, když lehce zezlátnou, jemně je nasekáme nebo v dlani nalámeme.

Když je bulgur hotový a vychladlý, přimícháme rukolu (kterou můžete předem lehce nasekat), semínka z granátového jablka, celer krájený na jemné plátky a ořechy. Ingredience na dresink smícháme a promícháme se salátem.

autor: Denisa Jeřábková