Salát z bulguru s feta sýrem a rukolou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Pavla Kyzra.
Ingredience:
- 1/2 hrnku neuvařeného bulguru
- 1 hrnek vroucí vody malá hrst vlašských ořechů
- 1 a 1/2 hrnku rukoly
- 1/2 hrnku semínek granátového jablka (cca z 1/2 jablka)
- 1 řapík celeru
- feta sýr nebo kozí sýr
Na dresink:
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce medu
- 4 lžíce citrónové šťávy
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
Ve velké míse zalijte bulgur vroucí vodou a nechte přiklopený cca 30 minut, dokud se všechna voda nevsákne.
Předehřejeme troubu na 175°C a ořechy necháme 10 až 12 minut péct, když lehce zezlátnou, jemně je nasekáme nebo v dlani nalámeme.
Když je bulgur hotový a vychladlý, přimícháme rukolu (kterou můžete předem lehce nasekat), semínka z granátového jablka, celer krájený na jemné plátky a ořechy. Ingredience na dresink smícháme a promícháme se salátem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.