Savojská kapusta
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- Kapusta 1 kg
- Anglická slanina 100 g
- Mrkev 100 g
- Smetana 33% 3 dl
- Čerstvý tymián
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Kapustu zbavíme vnějších tmavých listů a světlý střed nakrájíme na nudličky. Spaříme v osolené vodě.
- Spařenou kapustu v utěrce vyždímáme, abychom ji zbavili přebytečné vody.
- Na pánvi orestujeme na nudličky krájenou slaninu a mrkev, přidáme smetanu, lístky tymiánu, osolíme a opepříme.
- Zavaříme s kapustou a podáváme.
- Takto připravená kapusta je výborná s vařeným bramborem, ale můžete ji použít i do těstovin nebo jako přílohu k pečené rybě.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka