Selečí kolínko na černém pivu
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 ks selečích kolen
- 1 l černého piva
- 4 cibule
- 1 bobkový list
- nové koření
- 10 stroužků česneku
- sůl
Postup:
- Polovinu stroužků česneku prolisujeme. Kolena osolíme. Důkladně je potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do hlubšího pekáče.
- Přidáme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli, zbytek česneku nakrájeného na plátky, nové koření, bobkový list a zalijeme polovinou černého piva.
- Pekáč zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a velmi pomalu při teplotě kolem 150 °C pečeme asi 2 hodiny.
- Během pečení kontrolujeme a podle potřeby podléváme pivem.
- Po dvou hodinách pekáč odklopíme a za stálého podlévání dopékáme ještě asi hodinu.
- Hotová kolena podáváme s chlebem, hořčicí a křenem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.