Šišky z mletého masa

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 100 g mletého vepřového masa
  • 50 g housky
  • mléko na namočení housky
  • sůl a mletý pepř
  • 100 g oleje
  • 200 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 250 g cibule
  • vývar na podlití
  • petrželová nať

Postup:

  • Mleté maso smícháme, přidáme v mléce namočenou housku, osolíme, opepříme a vypracujeme fáš. 
  • Ze směsi uděláme šišky. 
  • Na oleji orestujeme hrubě nakrájenou cibuli a zeleninu.
  • Na tento základ vložíme připravené šišky, mírně podlijeme vývarem a pečeme v troubě.
  • Při pečení přeléváme vývarem. 
  • Hotový pokrm podáváme i se zeleninou a sypeme nasekanou petrželovou natí 
  • Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.