Šišky z mletého masa

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 100 g mletého vepřového masa
  • 50 g housky
  • mléko na namočení housky
  • sůl a mletý pepř
  • 100 g oleje
  • 200 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 250 g cibule
  • vývar na podlití
  • petrželová nať

Postup:

  • Mleté maso smícháme, přidáme v mléce namočenou housku, osolíme, opepříme a vypracujeme fáš. 
  • Ze směsi uděláme šišky. 
  • Na oleji orestujeme hrubě nakrájenou cibuli a zeleninu.
  • Na tento základ vložíme připravené šišky, mírně podlijeme vývarem a pečeme v troubě.
  • Při pečení přeléváme vývarem. 
  • Hotový pokrm podáváme i se zeleninou a sypeme nasekanou petrželovou natí 
  • Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

klasika.jpg

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?