Šišky z mletého masa
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 400 g mletého hovězího masa
- 100 g mletého vepřového masa
- 50 g housky
- mléko na namočení housky
- sůl a mletý pepř
- 100 g oleje
- 200 g mrkve
- 200 g celeru
- 250 g cibule
- vývar na podlití
- petrželová nať
Postup:
- Mleté maso smícháme, přidáme v mléce namočenou housku, osolíme, opepříme a vypracujeme fáš.
- Ze směsi uděláme šišky.
- Na oleji orestujeme hrubě nakrájenou cibuli a zeleninu.
- Na tento základ vložíme připravené šišky, mírně podlijeme vývarem a pečeme v troubě.
- Při pečení přeléváme vývarem.
- Hotový pokrm podáváme i se zeleninou a sypeme nasekanou petrželovou natí
- Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.