Šišky z mletého masa
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 400 g mletého hovězího masa
- 100 g mletého vepřového masa
- 50 g housky
- mléko na namočení housky
- sůl a mletý pepř
- 100 g oleje
- 200 g mrkve
- 200 g celeru
- 250 g cibule
- vývar na podlití
- petrželová nať
Postup:
- Mleté maso smícháme, přidáme v mléce namočenou housku, osolíme, opepříme a vypracujeme fáš.
- Ze směsi uděláme šišky.
- Na oleji orestujeme hrubě nakrájenou cibuli a zeleninu.
- Na tento základ vložíme připravené šišky, mírně podlijeme vývarem a pečeme v troubě.
- Při pečení přeléváme vývarem.
- Hotový pokrm podáváme i se zeleninou a sypeme nasekanou petrželovou natí
- Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.