Šišky z mletého masa
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 400 g mletého hovězího masa
- 100 g mletého vepřového masa
- 50 g housky
- mléko na namočení housky
- sůl a mletý pepř
- 100 g oleje
- 200 g mrkve
- 200 g celeru
- 250 g cibule
- vývar na podlití
- petrželová nať
Postup:
- Mleté maso smícháme, přidáme v mléce namočenou housku, osolíme, opepříme a vypracujeme fáš.
- Ze směsi uděláme šišky.
- Na oleji orestujeme hrubě nakrájenou cibuli a zeleninu.
- Na tento základ vložíme připravené šišky, mírně podlijeme vývarem a pečeme v troubě.
- Při pečení přeléváme vývarem.
- Hotový pokrm podáváme i se zeleninou a sypeme nasekanou petrželovou natí
- Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.