Skořicové hvězdičky
Od pondělí 4. prosince celý týden budeme v rubrice Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně péci cukroví, a to podle receptů našich posluchačů.
Suroviny (na cca 60 ks): 500 g neloupaných mandlí, 4 bílky, špetka soli, 350 g moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky skořice
Postup: Mandle jemně umelte. Bílek, sůl, cukr a citronovou šťávu rozmixujte v pevný sníh. Jeden šálek odeberte a použijte jako polevu. 350 gramů mandlí smíchejte se skořicí a vmíchejte do sněhu. Z těsta na mandlích vyválejte placku asi 1 cm tlustou. Potřete ji částí polevy. Hvězdičky vykrajujte, formičku pokaždé ponořte do moučkového cukru a občas vyčistěte. Pečící plech vymastěte a cukroví na něj poskládejte. Zbylé těsto znovu propracujte, vyválejte na mandlích a celý postup opakujte. Skořicové hvězdičky nechte přes noc na plechu oschnout a pečte nejlépe uprostřed trouby 7 - 8 minut v elektrické troubě při 160 stupních.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.